• Mobiliteit 14 oktober• Werelddag van Verzet tegen Armoede• Wegenwerken N153 Poederleeseweg• Actiedag ‘Wat is blind zijn?’

Mobiliteit 14 oktober
Op zondag 14 oktober verwachten we tussen 8u en 15u heel wat verkeer van en naar sportcentrum De Dreef.
 
-        Fietsers kunnen hun rijwiel achterlaten in een van de (overdekte) fietsenstallingen.
-        Automobilisten kunnen de parking oprijden via Oostakker en verlaten via de voetbalparking.
-        Wie niet goed te been is mag voorbij de slagboom rijden tot aan de sporthal. Zij verlaten de parking daarna via De Dreef.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 71 08
 
 
Werelddag van Verzet tegen Armoede
In het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede kan u in Vorselaar aan verschillende activiteiten deelnemen:
 
-        Van maandag 15 t.e.m. vrijdag 19 oktober 2012 is er een ‘inleefstudio’ te bezoeken in het gemeentehuis. Elke bezoeker kan daarin ondervinden hoe een leven in armoede aanvoelt.
 
-        Op vrijdag 19 oktober 2012 organiseert basisschool Windekind, i.s.m. Wervetuin, Duizendpoot, ’t Kiertje en het Welzijnsplatform, een fakkeltocht tegen armoede en uitsluiting. We verzamelen vanaf 18u30 op de speelplaats van de school en vertrekken van daaruit langs een traject door het centrum van Vorselaar om stipt 19u15.
 
Klik hier om meer te lezen over de acties in Vorselaar.
 
> Info: info@tkiertje.be, 014 50 74 82
 
Wegenwerken N153 Poederleeseweg
Agentschap Wegen en Verkeer meldt geplande werken op de gewestweg N153 Poederleeseweg. Het gaat om 2 verschillende acties tijdens de maand oktober:
 
-        Tussen vrijdag 19 oktober (20u) en zaterdag 20 oktober (6u) wordt aan de brug van de Aa het asfalt vervangen op de twee baanvakken. De 2 baanvakken zullen hierdoor afwisselend afgesloten zijn. Het verkeer moet dan over 1 rijstrook. Ook het asfalt nabij het kruispunt Sassenhout (rijrichting Herentals-Vorselaar) wordt onder handen genomen.
 
-        Tussen het kruispunt met Sassenhout (Vorselaar) en de Aa wordt een betonplaat vervangen. Er staan tijdelijke verkeerslichten van woensdag 24 oktober (9u) tot maandag 29 oktober (6u).
 
Doorgaand verkeer is steeds mogelijk. Houd de signalisatie goed in de gaten.
 
> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 07
 
 
Actiedag ‘Wat is blind zijn?’
Voor mensen met een visuele handicap zijn de dagelijkse handelingen niet evident. U kan op 21 oktober in de Schranshoeve ervaren wat blind zijn inhoudt. Zo kan u bijvoorbeeld uittesten hoe moeilijk het is om een maaltijd te bereiden, te wandelen, te lezen, te sporten en kunst te beoordelen zonder de ogen te gebruiken.
 
U bent welkom tussen 13u en 17u in de Schranshoeve om te komen horen, voelen en proeven. De actiedag wordt ondersteund door het welzijnsplatform en de vzw Licht en Liefde.